Fysiofitness Maurice Koenen

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

De fysiotherapie is voortgekomen uit de heilgymnastiek, die tot de jaren 1960 werd beoefend door een heilgymnast.

Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie, fysische therapie en elektrotherapie.

De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

• verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
• optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
• pijn verminderen
• conditie verbeteren

Manuele Therapie

Manuele therapie als specialisatie van fysiotherapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren. Men kan een manueel therapeut onder andere consulteren vanwege nekklachten of lage rugpijn. De behandeling bestaat naast mobilisatie en manipulatie van gewrichten tevens uit het geven van instructies en adviezen.

Wil je direct een afspraak maken voor fysiotherapie of manuele therapie?
Neem dan contact met ons op.

Aangepaste openingstijden

Hallo sporters,

Er zijn voor de komende weken een paar aanpassingen.
 
Zaterdag 11 november
gesloten
 
Vrijdag 24 november
gesloten vanaf 13.00 uur
 
Zaterdag 25 november
gesloten

Excuses voor het ongemak,
MVG
Maurice


P.s. Tevens ben ik op zoek naar een interieurverzorg(st)er voor ongeveer 10 uur in de maand in de avonduren of weekenden. Als je iemand weet, krijg je een maand gratis sporten bij een match.